Workshops

Vinterfotoworkshop på Jurmo 4-6.1.2019

Löydät tämän sivun suomeksi täältä


Är du intresserad av att åka ut på fotoworkshop till en av de yttersta öarna i den åboländska skärgården nu på hösten? Då kan du anmäla dej till workshopen som jag kommer att hålla ute på Jurmo den 4-6.1.2019. Det finns plats för 8 till workshopen. Vill du kan du också stanna ute på Jurmo en dag extra och åka hem först på måndag för en liten tilläggssumma.

Har du frågor? Skicka e-post till info@niclasrantala.com

Jag har besökt Jurmo regelbundet sedan 2007 och känner ön väl. Platsen erbjuder många fina fotograferingsmöjligheter. Där finns klippor som gör sig bra vid storm, ett fantastiskt hedlandskap med vackra färger, ett alträsk och  naturligtvis stenreven. Ön är en del av den tredje stängselåsen (Salpausselkä). Dessutom finns där ett rikt fågelliv och en vacker liten by. Vill du se mer av mina bilder från Jurmo hittar du dem i bildgalleriet

Under workshopen kommer vi att fotografera skärgårdslandskap från morgon till kväll. Eftersom det finns väldigt lite ljusförorening på Jurmo kommer det också att erbjudas tillfälle för nattfotografering om vädret så tillåter. Under dagar och kvällar kommer det att finnas möjlighet till handledning i bildbehandling.

En vinterbild från Jurmo från förra helgen

I priset ingår följande: Bäddplats och alla måltider på ön dvs. morgonmål, lunch och middag samt guidning och handledning i landskapsfotografi på Jurmo och handledd bildbehandling.

Som deltagare övernattar du i en stuga med eget kök. Vid behov kan du alltså laga kaffe eller ta ett mellanmål.

Kort om programmet
Vi startar på fredagen från Pärnäs i Nagu dit du tar dig med buss eller egen bil. På förbindelsebåten äter vi middag som var och en betalar för själv. Om vädret är lämpligt gör vi nattfoto redan första kvällen. På lördag och söndag stiger vi upp innan soluppgången och går till fotoplatsen. Jag kommer att välja ut platser för oss som lämpar sig i förhållande till vädret. Under dagen erbjuds tillfälle att bekanta sig med ön och att få hjälp med bildbehandlingen av morgonens bilder. Om vi har dåligt väder eller om det blir tid över kommer jag att hålla ett kort föredrag. I föredraget visar jag bilder och berättar om mitt projekt där jag fotat på Jurmo under de tre senaste åren under höst, vinter och vår.Priset för workshopen är 250 € du bekräftar din anmälan genom att betala deltagaravgiften senast en månad innan datumet för workshopen.

Anmäl dig per e-post till info@niclasrantala.com eller ring +358 40 586 3077

Avbokningsvillkor:  Avbokning ska ske skriftligt via e-post. Om du avbokar 14-30 dagar innan kursstart  återbetalas 50% av deltagaravgiften. Om du avbokar 30 dagar innan  eller mer före kursstart återbetalas alla inbetalda avgifter.  Om du avbokar 13 dagar innan eller avbryter pågående Workshop, så sker ingen återbetalning. Din plats kan överlåtas till annan person (vilket du ombesörjer), meddela mig skriftligen via e-post vem du överlåter din plats till.

Nyttiga länkar

Bussförbindelse till pärnäs hittar du hos matkahuolto
Förbindelsebåtens tidtabell finns på här