Morgonfoto

Utforskandet av närmiljön fortsätter. Det är inte helt lätt då de skogsområden som finns nära hemmet ofta är omgärdade av bebyggelse. Man får se upp så att man inte i misstag irrar in på någons bakgård av misstag.

Igår fick jag frågan “om jag kan låta bli att se bilder överallt” under promenader i naturen.  Det var nog en rätt så svår fråga och under morgonens utfärd blev det att tänka efter. Kanske det är så att det fungerar lite automatiskt det där med att titta efter bilder. Man ser något som väcker ens nyfikenhet och går närmare för att undersöka. Så var det åtminstone nu på morgonen. Då man är lite för sen för soluppgången leder promenaden ofta in i skogen. Motivletandet gick idag ut på att försöka finna något sälle där morgonsolens strålar faller på ett trevligt sätt. För det mesta blev det ändå att lyssna på fåglarna och tänka på att våren är på väg. Så svaret är alltså ja och nej, fast man letar efter motiv så blir nog inte naturupplevelsen mindre för det.
En annan tanke som slog mej, är att nu är den tiden på året då man borde gå för att lägga sig lite tidigare, så att man skulle kunna stiga upp och ta en promenad med kameran, innan man åker till jobbet på morgonen.