Allting har en början och ett slut

 

Den nästsista bilden, kanske? Men åtminstone inte den sista bilden.
I mars 2008 besökte jag Jurmo för första gången som fotograf. Det är verkligen en fin ö, så det har blivit många besök längs med åren. Under de två senaste åren har jag studerat naturfoto vid Axxell, så det kändes ganska naturligt att mitt slutarbete skulle bli landskapsfoton från Jurmo. Alltså har besöken till ön varit ännu tätare, ca en besök/månad under höst vinter och vår. Nu sitter jag på M/S Eivor på väg hem, på minneskorten finns de sista bilderna för slutarbetet. Jag tog inte många bilder idag, mest gick jag bara omkring och tittade och tänkte på hur jag borde känna mej egentligen. Det finns mycket jobb kvar, bilderna ska sammanställas till en fungerande helhet och allt det där. Men för projektet kommer jag inte att ta en enda bild till. Jag är lite ledsen över att det fotandet för projektet kommit till sitt slut, men också glad över att nästa gång jag åker ut till ön, så behöver jag inte ta en enda bild med slutarbetet i tankarna.

Vill du komma med på en workshop i landskapsfoto till Jurmo i april 2018? Läs mer här https://www.niclasrantala.com/?page_id=52