En månad och en dag sedan var jag på Jurmo och tog den här bilden. Hade hoppats på snö, men hade inte turen med mig. Längtar fortfarande efter att få fotografera under ordentliga vinterförhållanden, sådana som det var 2010-11.

Alträsket på Jurmo

Jurmogalleriet uppdaterat


Igår blev de nya bilderna från två år av fotograferande ute på Jurmo äntligen klara. Det känns skönt att äntligen ha arbetet med bilderna klart, det svåraste med arbetet var att välja ut bilderna. Att få ner strax över tusen bilder till endast sexton tog sin tid. Projektet har gått ut på att fotografera själva ön med Finlands största hedlandskap. Vill du titta på bilderna hittar du dem här. 

Nu ska jag fokusera på något annat än bilder från skärgården ett tag. Kanske bara bege mig ut för att ta bilder i närmiljön. Än så länge finns det inte något mål eller ens en plan. Men fotografera måste man.

Allting har en början och ett slut

 

Den nästsista bilden, kanske? Men åtminstone inte den sista bilden.
I mars 2008 besökte jag Jurmo för första gången som fotograf. Det är verkligen en fin ö, så det har blivit många besök längs med åren. Under de två senaste åren har jag studerat naturfoto vid Axxell, så det kändes ganska naturligt att mitt slutarbete skulle bli landskapsfoton från Jurmo. Alltså har besöken till ön varit ännu tätare, ca en besök/månad under höst vinter och vår. Nu sitter jag på M/S Eivor på väg hem, på minneskorten finns de sista bilderna för slutarbetet. Jag tog inte många bilder idag, mest gick jag bara omkring och tittade och tänkte på hur jag borde känna mej egentligen. Det finns mycket jobb kvar, bilderna ska sammanställas till en fungerande helhet och allt det där. Men för projektet kommer jag inte att ta en enda bild till. Jag är lite ledsen över att det fotandet för projektet kommit till sitt slut, men också glad över att nästa gång jag åker ut till ön, så behöver jag inte ta en enda bild med slutarbetet i tankarna.

Vill du komma med på en workshop i landskapsfoto till Jurmo i april 2018? Läs mer här http://www.niclasrantala.com/?page_id=52

Välkommen

Hej och välkommen till mina nya webbsidor. Jag har arbetat på dem ett tag nu och känner att de börjat finna sin form. De största förändringar som ännu kommer att ske är att bildgallerierna kommer att uppdateras under de kommande veckorna.